Przejdź do treści

Zapiekany bakłażan z sosem ziołowym

Czas przygotowania
30 minut + 30 minut pieczenia

Składniki - Zapiekany bakłażan z sosem ziołowym

Sposób przygotowania - Zapiekany bakłażan z sosem ziołowym

Kaszę ugotuj zgodnie z zaleceniem producenta na opakowaniu. Posiekaj szalotki, czosnek przeciśnij przez praskę. Szalotkę i czosnek pomieszaj z oliwą. Pomidory i mozzarellę pokrój w kostkę. W misce wymieszaj ugotowaną kaszę, szalotkę z czosnkiem i oliwą, pomidory oraz mozzarellę. Dodaj rodzynki i orzechy. Dopraw solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj. Bakłażana przekrój na pół. Usuń nasiona tak, by zrobić miejsce na farsz. Na bakłażana wyłóż farsz. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut. W tym czasie posiekaj świeżą bazylię i oregano. W miseczce wymieszaj jogurt naturalny z ziołami, szczyptą papryki słodkiej. Dodaj sól i pieprz do smaku i dokładnie przemieszaj. Gotowego bakłażana polej sosem. Możesz ozdobić danie świeżą bazylią. Smacznego!
-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij