Przepis na Jaja faszerowane
Składniki - Przepis na Jaja faszerowane
- 3 jaja ugotowane na twardo dodaj do listy zakupów
- 1 serek śmietankowy Almette dodaj do listy zakupów
- łyżeczka słodkiej papryki Kamis dodaj do listy zakupów
- pęczek szczypiorku dodaj do listy zakupów
- opakowanie łososia wędzonego Lewiatan dodaj do listy zakupów
- 3 łyżki majonezu dekoracyjnego Winiary dodaj do listy zakupów
- 1 puszka tuńczyka w oleju Lewiatan dodaj do listy zakupów
- 1 łyżka chrzanu tartego Lewiatan dodaj do listy zakupów
- pęczek natki pietruszki dodaj do listy zakupów
- sól Kamis dodaj do listy zakupów
- pieprz czarny Kamis dodaj do listy zakupów
- 100 g startego żółtego sera dodaj do listy zakupów
- 2 łyżki śmietany 18% Włoszczowa dodaj do listy zakupów
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku dodaj do listy zakupów
- papryka konserwowa Lewiatan dodaj do listy zakupów
Sposób przygotowania - Przepis na Jaja faszerowane
Jajka faszerowane serkiem Almette:Jaja ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupek. Wydrąż i odłóż żółtka. Serek Almette wymieszaj ze słodką papryką. Takim farszem napełnij połówki jajek. Plastry wędzonego łososia pokrój na mniejsze kawałki i ułóż na wierzchu. Szczypiorek posiekaj drobno drobno i posyp nim gotowe jajka.
Jaja faszerowane pastą z tuńczyka:
Jaja ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupek. Wydrąż żółtka, rozgnieć widelcem i wymieszaj z majonezem. Tuńczyka odcedź, połącz z masą jajeczną i łyżką chrzanu. Dodaj drobno posiekaną natkę pietruszki oraz sól i pieprz do smaku. Połówki jajek wypełnij masą i udekoruj natką pietruszki.
Jajka faszerowane pastą z żółtego sera:
Jajka obierz, pokrój na połówki, wydrąż żółtka. Do miski włóż żółtka, ser żółty, śmietanę, posiekany szczypiorek i dokładnie ugnieć widelcem, tworząc pastę. Dopraw pieprzem do smaku. Pastą napełnij połówki jajek, a na wierzchu ułóż po kawałku papryki konserwowej. Smacznego!