Przejdź do treści

Przepis na Gofry z bitą śmietaną i owocami

Czas przygotowania
25 minut

Składniki - Przepis na Gofry z bitą śmietaną i owocami

Sposób przygotowania - Przepis na Gofry z bitą śmietaną i owocami

Do dużej miski przesiej mąkę. Dodaj kefir, wodę gazowaną Żywiec Zdrój Mocny Gaz, cukier, olej rzepakowy, 2 jajka, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia oraz szczyptę soli. Całość dokładnie zmiksuj na gładką masę. Ciasto powinno być nieco bardziej gęste niż ciasto naleśnikowe. Rozgrzej gofrownicę. Warto też posmarować ją olejem (wystarczy raz przed pierwszym smażeniem). Do gofrownicy wlewaj partiami gładkie ciasto (ciasto warto mieszać co jakiś czas w naczyniu). Piecz w zależności od mocy gofrownicy - od 4 do 6 minut. Gofry podawaj z ulubionymi dodatkami: owocami, polewą, cukrem pudrem, dżemem, czy bitą śmietaną. Smacznego!
-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij