Przejdź do treści

Przepis na Ciasto warstwowe z krakersami

Czas przygotowania
30 minut

Składniki - Przepis na Ciasto warstwowe z krakersami

Sposób przygotowania - Przepis na Ciasto warstwowe z krakersami

Przygotuj budyń zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Ubij masło na puszysty krem i dodawaj stopniowo po łyżce przestudzonego budyniu. Miksuj, aż masa będzie gładka i jednolita. Śmietanę kremówkę ubij na sztywną pianę z cukrem wanilinowym, pod koniec dodaj fix do śmietany. Dno formy 20 x 30 cm wyłóż papierem do pieczenia. Na cały spód rozłóź krakersy, a następnie dodaj masę kajmakową. Przykryj krakersami i dodaj masę budyniową. Przełóż kolejną warstwą krakersów i dodaj masę śmietankową. Wierzch posyp wiórkami czekolady, pokruszonymi orzechami i kakao. Włóż ciasto do lodówki na 2-3 godziny.
Smacznego!

-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij