Sklep Lewiatan blisko Ciebie

Wyczyść

ZUPA Z SUSZONYCH GRZYBÓW

SKŁADNIKI:

  • 10 dag suszonych grzybów
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/4 selera
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju uniwersalnego Lewiatan
  • liść laurowy Lewiatan
  • 2-3 ziarenka ziela angielskiego Lewiatan
  • sól, pieprz czarny mielony Lewiatan


Sposób przygotowania:
Grzyby opłucz, zalej wodą i wymocz przez godzinę. Gotuj w tej samej wodzie przez 30 minut. Warzywa obierz, opłucz. Cebulę posiekaj, przesmaż na oleju. Marchewkę, pietruszkę, seler, przesmażoną cebulę, liść laurowy i ziele angielskie dodaj do grzybów, gotuj 30 minut. Wywar przecedź, grzyby pokrój w paski i ponownie dodaj do wywaru. Dopraw solą i pieprzem. Drugą marchewkę pokrój w bardzo drobną kostkę, wrzuć do zupy i gotuj przez 5 minut. Podawaj zupę z łazankami.
Smacznego!

FB