Sklep Lewiatan blisko Ciebie

Wyczyść

ZUPA KREM Z SELERA I POMIDORÓW

SKŁADNIKI:

  • 2 cebule
  • 4 duże gałązki selera naciowego
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki oleju uniwersalnego Lewiatan
  • 2 puszki pomidorów całych bez skórki Lewiatan
  • 1/2 l bulionu warzywnego
  • bazylia
  • sól
  • pieprz mielony Kamis
  • liść laurowy Kamis
  • ziele angielskie Kamis

Cebulę i seler naciowy pokrój w talarki, czosnek przekrój na pół.
W garnku rozgrzej olej i smaż na nim cebulę, aż się zeszkli.
Dodaj seler, podsmażaj chwilę i dodaj czosnek.
Po 2 min dodaj pomidory i zagotuj. Dodaj bulion, liść laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego.
Gotuj przez 20 min, a następnie rozetrzyj blenderem.
Przypraw do smaku bazylią. Podawaj z grzankami.

FB