Sklep Lewiatan blisko Ciebie

Wyczyść

ZRAZY ZAWIJANE

SKŁADNIKI:

  • 4 podłużne płaty mięsa wołowego (najlepiej z udźca)
  • 2 ogórki konserwowe Krakus
  • cebula
  • 4 łyżeczki musztardy sarepskiej Lewiatan
  • 2 grube plastry wędzonego boczku
  • sól
  • pieprz
  • olej uniwersalny Lewiatan

Mięso delikatnie rozbij tłuczkiem. Ogórek, cebulę i boczek pokrój w dość cienkie słupki.
Płaty mięsa posmaruj z jednej strony musztardą, ułóż na nich ogórek, cebulę i boczek, posyp solą i grubo mielonym pieprzem.
Zawiń dłuższe brzegi mięsa ponad nadzieniem, a potem zwiń w rolady i obwiąż białą bawełnianą nicią.
Na patelni rozgrzej olej i obsmaż na nim rolady. Potem przełóż wszystko do brytfanny, przykryj ją, wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C i piecz mięso do miękkości, podlewając od czasu do czasu wodą, a jeszcze lepiej – bulionem
wołowym. Podawaj z ziemniakami.

FB