Sklep Lewiatan blisko Ciebie

Wyczyść

ŻEBERKA MUSZARDOWO-MIODOWE

SKŁADNIKI:

  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • Marynata:
  • 4 łyżki miodu wielokwiatowego Lewiatan
  • 4 łyżki musztardy sarepskiej Lewiatan
  • 3 łyżki oleju uniwersalnego Lewiatan
  • 1 łyżka papryki słodkiej Lewiatan
  • 1 łyżka tymianku
  • 2 łyżki octu winnego
  • 3 posiekane ząbki czosnku
  • łyżeczka pieprzu mielonego Lewiatan
  • łyżeczka soli


Sposób przygotowania:
Żeberka umyj i podziel na porcje. Składniki marynaty wymieszaj ze sobą i dokładnie obtocz w nich żeberka. Włóż do dużej miski, przykryj folią spożywczą i odłóż do lodówki na 12 godzin. Żeberka piecz w 180 stopniach przez 1,5 godziny, co jakiś czas polewając wytapiającym się sosem z marynatą. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.
Smacznego!

FB