Sklep Lewiatan blisko Ciebie

Wyczyść

TOSTY Z ANANASEM I ŁOSOSIEM

SKŁADNIKI:

  • 8 kromek chleba tostowego Dan Cake
  • 8 plastrów żółtego sera
  • 2 plastry ananasa z puszki Lewiatan
  • 2 plastry łososia wędzonego Lewiatan
  • 2 jajka
  • rzodkiewki i pomidory do dekoracji
  • ketchup pikantny Lewiatan

Na czterech kromkach chleba tostowego połóż po plasterku żółtego sera, na dwóch z nich połóż po plastrze ananasa, na kolejnych dwóch po plastrze łososia.
Wszystkie przykryj plastrami sera i pozostałymi kromkami. W misce roztrzep jajka, przypraw solą i pieprzem.
Kanapki złóż dokładnie (możesz także odkroić skórki i ścisnąć boki), zanurz w masie jajecznej i smaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Podawaj z rzodkiewką, pomidorami i ketchupem.

FB