Sklep Lewiatan blisko Ciebie

Wyczyść

SYCĄCA ZUPA GULASZOWA

SKŁADNIKI:

  • 1/2 kg polędwicy wołowej, lub udźca wołowego
  • 7 cebul
  • 1/2 kg pieczarek
  • 3 papryki
  • olej uniwersalny Lewiatan
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej Lewiatan
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego Lewiatan
  • 250 ml śmietanki 30%
  • przyprawa do potraw uniwersalna Lewiatan,
  • oregano,
  • sól,
  • papryka słodka Lewiatan,
  • pieprz mielony Lewiatan


Sposób przygotowania:
Paprykę ułóż na blasze i włóż do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika włóż ją do niewielkiego garnka, przykryj i odstaw do ostygnięcia. Zdejmij z niej skórę i pokrój w niewielkie kawałki. Mięso pokrój w średnią wielkości kostkę, cebule w piórka, a pieczarki w ćwiartki.
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę. Przełóż ją do dużego garnka. Na pozostałym na patelni tłuszczu obsmaż na rumiano mięso i dodaj je do cebuli. Następnie podsmaż pieczarki i przełóż do reszty składników wraz z pieczoną papryką. Na patelnię wylej pół szklanki wody, zagotuj i poczekaj, aż patelnia zrobi się czysta. Powstały w ten sposób sos przelej do garnka, dodaj musztardę sarepską, przyprawę uniwersalną i wymieszaj. Całość duś na wolnym ogniu przez około godzinę. Dodaj śmietankę i koncentrat, przypraw do smaku. Ponownie zagotuj.
Smacznego!

FB