Sklep Lewiatan blisko Ciebie

Wyczyść

SCHAB POD PIERZYNKĄ

 

Składniki:

  • 400 g schabu bez kości
  • 1 mała cebula
  • 4 łyżki majonezu Winiary
  • 200 g sera żółtego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju uniwersalnego Lewiatan
  • Warzywa na patelnię Lewiatan
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:
Schab pokrój w plastry, następnie rozbij je na cieńsze kawałki. Przygotowane mięso przypraw solą i pieprzem. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Posiekaj czosnek. Ser zetrzyj na tarce. W miseczce wymieszaj cebulę z majonezem. Wyłóż schab na blaszkę, dodaj posiekany czosnek. Wierzch mięsa posmaruj majonezem z cebulą i posyp serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30minut. Na patelni rozgrzej olej. Dodaj warzywa, dopraw solą i pieprzem. Duś przez około 15minut. Mięso wyjmij z piekarnika i przełóż na talerz. Obok ułóż gotowe warzywa.
Smacznego!

FB