Sklep Lewiatan blisko Ciebie

Wyczyść

SCHAB PIECZONY Z WARZYWAMI



Składniki:

  • 80 dag schabu
  • kilka słupków słoniny
  • kostka drobiowa Lewiatan
  • 6 łyżek oliwy
  • dwa ząbki czosnku
  • olej uniwersalny Lewiatan
  • warzywa na patelnie Lewiatan
  • rękaw do pieczenia Lewiatan
  • zioła prowaslaskie
  • sól pieprz

Sposób przygotowania:
Schab opłucz i osusz. W misce przygotuj marynatę: 2 łyżki oliwy, 2 rozgniecione ząbki czosnku, rozgniecione kostki bulionowe, pieprz i natrzyj nią cały schab. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż schab po kilkanaście sekund z każdej strony. Mięso przestudź i włóż do rękawa do pieczenia wraz z resztą marynaty, słupkami słoniny oraz sosem powstałym po smażeniu. Całość ułóż w naczyniu żaroodpornym i podlej odrobiną wody. Włóż do piekarnika i piecz 2 godz. w 150 st. C z termoobiegiem. Na blaszkę wyłóż warzywa na patelnię, posyp ziołami prowansalskimi oraz odrobiną soli, skrop oliwą i włóż do piekarnika na ostatnie 15 minut pieczenia mięsa. Podawaj bezpośrednio po wyjęciu.
Smacznego!

FB