Sklep Lewiatan blisko Ciebie

Wyczyść

SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I FASOLĄ

SKŁADNIKI:

  • puszka fasoli czerwonej Lewiatan
  • 6 łodyg selera naciowego
  • 2 jajka na twardo
  • puszka tuńczyka w oleju Graal
  • czerwona cebula
  • sól
  • pieprz
  • pół pęczka zielonej pietruszki


Sos:

  • sok z jednej cytryny
  • 5 łyżek oliwy z oliwek lub oleju Lewiatan
  • łyżka miodu wielokwiatowego Lewiatan
  • sól
  • pieprz

Przygotuj sos: wymieszaj wszystkie składniki (by dobrze się połączyły, wlej je do słoiczka, zakręć i energicznie potrząśnij).
Łodygi selera pokrój na większe kawałki i ułóż na dużym talerzu. Rozsyp na nim cebulę pokrojoną w piórka, odsączoną fasolę i kawałki odsączonego tuńczyka.
Na koniec rozłóż jajka pokrojone na ćwiartki. Posyp wszystko solą i pieprzem, polej sosem i udekoruj posiekaną pietruszką.

FB