Przejdź do treści

Przepis na Racuchy z borówkami

Czas przygotowania
15 minut

Składniki - Przepis na Racuchy z borówkami

Sposób przygotowania - Przepis na Racuchy z borówkami

Do miski wsyp cukier, cukier wanilinowy, dodaj jajko i kefir. Całość dokładnie wymieszaj. Do masy dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Wszystkie składniki mieszaj do momentu otrzymania gładkiej konsystencji. Do całości wrzuć borówki i delikatnie przemieszaj. Na patelni rozgrzej olej. Nakładaj łyżką niewielkie ilości ciasta i smaż z każdej strony do czasu, aż będą rumiane. Gotowe racuchy posyp cukrem pudrem, dodaj również świeże maliny.
Smacznego!

PORADA: usmażone racuchy połóż na ręczniku papierowym, by zdjąć z nich nadmiar tłuszczu.
-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij