Sklep Lewiatan blisko Ciebie

Wyczyść

PLACKI ZIEMNIACZANE Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM I SERKIEM

 

Składniki:

  • pół kilograma ziemniaków,
  • pół cebuli,
  • łyżka mąki tortowej Lewiatan,
  • jedno jajko,
  • łyżka śmietany 18%,
  • sól,
  • pieprz,
  • olej uniwersalny Lewiatan,
  • 200 g serka śmietankowego,
  • opakowanie łososia wędzonego Lewiatan


Sposób przygotowania:
Ziemniaki i cebulę zetrzyj na tarce, przy czym jednego ziemniaka zetrzyj na grubych oczkach, a resztę na drobnych. Dodaj mąkę, jajko oraz śmietanę. Wszystko wymieszaj i przypraw do smaku. Na patelni rozgrzej olej i smaż na nim placki z obu stron, aż będą rumiane. Gotowe placki ułóż na talerzu, na wierzch połóż serek oraz łososia.
Smacznego!

FB