Sklep Lewiatan blisko Ciebie

Wyczyść

KLOPSIKI Z KASZY JAGLANEJ

SKŁADNIKI:
• 100 g kaszy jaglanej Lewiatan
• 200 g mielonego mięsa drobiowego
• pół cukinii
• czerstwa bułka
• szklanka mleka 3%
• 2 jajka
• bułka tarta
• olej uniwersalny Lewiatan
• sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Kaszę ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cukinię umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Namocz bułkę w mleku. Do mielonego mięsa dodaj kaszę, cukinię i odsączoną bułkę oraz jedno jajko. Wszystko dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na jednym talerzu roztrzep jajko, a na drugi nasyp bułkę tartą. W rękach formuj kotlety, a następnie obtaczaj dokładnie w jajku i bułce. Smaż na rozgrzanym na patelni oleju. Smacznego!

FB