Sklep Lewiatan blisko Ciebie

Wyczyść

KANAPECZKI Z KOLOROWYMI PASTAMI

SKŁADNIKI:

  • 9 kromek cienko pokrojonego gruboziarnistego chleba
  • 3 kostki śmietankowego serka topionego Hochland 100 g


Pasta jajeczna:

  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 100 g śmietankowego serka topionego Hochland
  • pół pęczka szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu stołowego Lewiatan
  • Pasta orzechowa: 50 g łuskanych orzechów włoskich
  • 100 g śmietankowego serka topionego Hochland
  • kawałek papryki świeżej lub konserwowej Lewiatan


Pasta ogórkowa:

  • ogórek zielony
  • pół ząbka czosnku
  • pół pęczka koperku
  • 100 g śmietankowego serka topionego Hochland


Do przybrania:

  • pęczek rzodkiewek
  • pomidor
  • małe listki sałaty zielonej, szpinaku lub rukoli
  • sól
  • pieprz mielony Lewiatan

Z chleba wykrój kwadraciki o boku 3 cm lub krążki o takiej średnicy.
Przygotuj pasty. Pasta jajeczna: jajka zetrzyj na tarce o najmniejszych oczkach, dodaj serek topiony Hochland, posiekany szczypiorek i majonez. Wszystko dokładnie rozgnieć widelcem i wymieszaj.
Pasta orzechowa: orzechy włoskie posiekaj na drobne kawałki, jeden plaster papryki pokrój w drobną kostkę, wszystko dodaj do serka i dokładnie wymieszaj.
Pasta ogórkowa: ogórek przekrój wzdłuż, wykrój gniazda nasienne a pozostałą część zetrzyj na tarce warzywnej.
Koperek i czosnek posiekaj, dodaj wszystkie składniki do serka i dokładnie wymieszaj.
Posmaruj pieczywo pastami, by powstały trzy rodzaje kanapeczek, i udekoruj je według uznania gałązkami koperku, listkami sałaty i rukoli, plasterkami ogórka, pomidorów i rzodkiewek.
Posyp solą i pieprzem.

FB