Sklep Lewiatan blisko Ciebie

Wyczyść

JAJA FASZEROWANE



Składniki:
Jajka faszerowane serkiem Almette:

  • 3 jaja ugotowane na twardo
  • 1 serek śmietankowy Almette
  • łyżeczka słodkiej papryki Kamis
  • pęczek szczypiorku
  • opakowanie łososia wędzonego Lewiatan


Jaja faszerowane pastą z tuńczyka:

  • 3 jaja ugotowane na twardo
  • 3 łyżki majonezu dekoracyjnego Winiary
  • 1 puszka tuńczyka w oleju Lewiatan
  • 1 łyżka chrzanu tartego Lewiatan
  • pęczek natki pietruszki
  • sól Kamis pieprz
  • czarny Kamis


Jajka faszerowane pastą z żółtego sera

  • 3 jaja ugotowane na twardo
  • 100 g startego żółtego sera
  • 2 łyżki śmietany 18% Włoszczowa
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • papryka konserwowa Lewiatan
  • pieprz czarny Kamis


Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane serkiem Almette:
Jaja ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupek. Wydrąż i odłóż żółtka. Serek Almette wymieszaj ze słodką papryką. Takim farszem napełnij połówki jajek. Plastry wędzonego łososia pokrój na mniejsze kawałki i ułóż na wierzchu. Szczypiorek posiekaj drobno drobno i posyp nim gotowe jajka.

Jaja faszerowane pastą z tuńczyka:
Jaja ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupek. Wydrąż żółtka, rozgnieć widelcem i wymieszaj z majonezem. Tuńczyka odcedź, połącz z masą jajeczną i łyżką chrzanu. Dodaj drobno posiekaną natkę pietruszki oraz sól i pieprz do smaku. Połówki jajek wypełnij masą i udekoruj natką pietruszki.

Jajka faszerowane pastą z żółtego sera:
Jajka obierz, pokrój na połówki, wydrąż żółtka. Do miski włóż żółtka, ser żółty, śmietanę, posiekany szczypiorek i dokładnie ugnieć widelcem, tworząc pastę. Dopraw pieprzem do smaku. Pastą napełnij połówki jajek, a na wierzchu ułóż po kawałku papryki konserwowej.
Smacznego!

FB