Sklep Lewiatan blisko Ciebie

Wyczyść

FRITTATA Z WARZYWAMI

SKŁADNIKI:

  • opakowanie warzyw na patelnię Hortex
  • 4 jajka
  • 2 łyżki mleka 3% Lewiatan
  • 3 łyżki startego żółtego sera, najlepiej parmezanu
  • sól
  • pieprz cayenne
  • łyżka oleju uniwersalnego Lewiatan

Użyj patelni, którą można nagrzewać w piekarniku. Podsmaż na niej warzywa przez kilka minut, aż zmiękną.
Dopraw solą i odrobiną pieprzu cayenne.
Jajka roztrzep z mlekiem i serem, lekko posól.
Gotową masę jajeczną wylej na warzywa i smaż wszystko 5-8 min pod przykryciem.
Patelnię włóż następnie do piekarnika nagrzanego do 180°C na mniej więcej 10 min.
Gdy masa się zetnie, wyłóż ją na półmisek spodem do góry.
Pokrój frittatę na trójkąty, podawaj z pokrojoną cebulką dymką i pomidorkami koktajlowymi.

FB