Przejdź do treści

Bułeczki mleczne

Czas przygotowania
25 minut

Składniki - Bułeczki mleczne

Sposób przygotowania - Bułeczki mleczne

Na słodko: Jabłko obierz i pokrój na małe kawałki. Skrop sokiem z cytryny i posyp cynamonem. W każdej bułeczce zrób cienkim nożem podłużną dziurkę, nie przebijając jej na wylot. Włóż delikatnie kilka kawałków jabłka. Piekarnik nagrzej do 150 stopni. Bułeczki ułóż na blaszce i polej stopionym masłem. Piecz przez około 15 minut. W tym czasie zrób sos waniliowy: w garnku dokładnie wymieszaj mleko, mąkę i cukier wanilinowy. Zagotuj, aż sos zgęstnieje. Podawaj ciepłe. Na słono: Bułeczki przekrój na pół i posmaruj odrobiną przecieru pomidorowego oraz posyp ziołami. Ułóż po plasterku kiełbasy, kawałku czerwonej papryki i cebuli.Posyp grubo startym serem. Ułóż na blaszce. Piecz w piekarniku nagrzanym do 150 stopni 15 minut lub do momentu zarumienienia się sera. Podawaj z ketchupem. Smacznego!
-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij