Przejdź do treści

Bitki wołowe

Czas przygotowania
30 minut + czas duszenia ok. 3 godzin

Składniki - Bitki wołowe

Sposób przygotowania - Bitki wołowe

Sposób przygotowania: Mięso delikatnie rozbij tłuczkiem, oprósz solą i mąką, obsmaż z obu stron do zrumienienia na posmarowanej olejem patelni . Włóż do garnka. Na tym samym tłuszczu podsmaż czosnek i pokrojoną w plastry cebulę, dodaj do mięsa, dołóż musztardę, liść laurowy i ziele angielskie. Zalej wrzątkiem (do przykrycia mięsa), zagotuj, zmniejsz ogień i duś przez ok. 3 godziny, aż mięso będzie miękkie. Zagęść sos wsypywaną powoli mąką, zamieszaj, zagotuj. Podawaj z kaszą gryczaną i buraczkami lub ćwikłą. Smacznego!
-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij