Przejdź do treści

Przepis na Babeczki z owocami i miętą

Czas przygotowania
35 minut

Składniki - Przepis na Babeczki z owocami i miętą

Sposób przygotowania - Przepis na Babeczki z owocami i miętą

Przygotuj ciasto: szybko, ale dokładnie zagnieć wszystkie składniki. Masę zawiń w folię spożywczą i włóż na godzinę do lodówki. Do foremek powkładaj papilotki na babeczki. Wyjmij ciasto z lodówki, podziel na 8 części i wyklej dno i boki foremek. Foremki wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 15-20 min na złoty kolor. Babeczki wystudź i wyjmij z foremek.

Przygotuj nadzienie: owoce umyj i osusz, brzoskwinie osącz i pokrój na kawałki. Budyń wymieszaj z połową szklanki zimnego mleka i cukrem. Resztę mleka zagotuj, wlej rozprowadzony budyń i gotuj przez chwilę. Przykryj folią, by nie powstał kożuch, i odłóż do ostygnięcia. Babeczki napełnij budyniem, udekoruj owocami i miętą.
-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij